Kallkällan

Kallkällan är belägen i orörd natur vid foten av fjället Hirvasåive norr om Polcirkeln i Sverige. Källan är välkänd sedan hundratals år och vattnet kommer upp till ytan av sig självt och håller en jämn temperatur på 2º Celsius året om med en kapacitet på 180 00 l/h

Vattnet

Alla mineralvatten har olika kvaliteter och innehåller olika stora mängder av tex salter (natrium & sulfat), kväve (nitrat), klor (klorid) och fluor (fluorid). För att få ett vatten som har den sammansättning du vill ha kan du kan du studera vattenvärdena genom att läsa innehållsförteckningarna på flaskorna för respektive mineralvatten.

Här kan du se en jämförelse mellan Åive och fyra vanliga mineralvatten i butiker och på restauranger. Provdrick gärna Åive och jämför själv, vi är övertygande om att du kommer att tycka om det lika mycket som vi gör. Människokroppen består till ca 60 % av vatten, kom i håg att dricka tillräckligt mycket vatten varje dag.

Vattenjämförelse.png
 
 

Historien

Naturen skapade förutsättningarna för källan under istiden för mer än 10 000 år sedan. Källan är en helt förnyelsebar resurs och ingen brunnsborrning eller annan åverkan på naturen görs för att utvinna det. De unika geologiska och hydrologiska förhållandena gör att vattnet genomgår en reningsprocess på mer än 26 år innan vattnet kommer upp till ytan.

Åive AB grundades 1993 med målsättningen att göra det möjligt för dig att dricka ett av världens renaste mineralvatten. Vi som arbetar med Åive är en grupp entreprenörer med rötterna i Norrbottens inland och vår verksamhet är helt oberoende av större bryggeri- eller livsmedelskonglomerat som annars dominerar marknaden för mineralvatten såväl i Sverige som globalt. Genom att dricka Åive gör du inte bara din kropp en tjänst utan du stödjer också svenskt företagande och skapar viktiga arbetstillfällen i Tjautjas.

Tack för att du väljer att dricka Åive!